Трета национална аутсорсинг конференция: Кои ще са говорителите

СОФИЯ (България), 7 юни 2016 – Остават само две седмици до началото на Третата национална аутсорсинг конференция под наслов „Аутсорсингът – индустрия на акронимите. Българският бизнес отговаря на променящата се среда“, напомнят от Българската аутсорсинг асоциация.

Средата, в която живеем и работим, се променя. Всеки бизнес може да се развие или да потъне в усилията си да разбере разрушителни тенденции (disruptive tendencies/disruptors) или новите бизнес модели. Какво ще повлияе и трансформира аутсорсинг индустрията? Как IoT, As-a-Service, RPA, AI, KPO, SPO трансформират бизнеса и света, в който живеем? Има ли повече очаквания, отколкото потенциал за промяна в близкото бъдеще, или бъдещето е вече пред вратата ни?

Една от най-бързо развиващите се и динамични индустрии в България - аутсорсингът - е носител на иновации, нови бизнес модели, непознати професии и знания, но дали сме готови за това? Как инвеститори, консултанти и юридически съветници, строителни фирми и специалисти по човешки ресурси ще свържат точките? Дали българската икономика е достатъчно зряла, за да бъде домакин на една индустрия от бъдещето? Как може частният сектор в аутсорсинг екосистемата да бъде партньор в изграждането на икономиката на бъдещето?

На 16 юни в Event Center Sofia за трета поредна година ще се съберат лидери в аутсорсинг сектора, изпълнителни директори и висши мениджъри, за да вземат участие в събитие, което се превърна в платформа за стратегическото и дълбочинно отразяване и независим поглед на бизнеса и всички заинтересовани страни.

Запознайте се само с част от лидерите и професионалистите, които ще ни отведат в бъдещето по време на Третата годишна аутсорсинг конференция:

Росен Плевнелиев

Президент на Република България

Четвъртият демократично избран президент на Република България. Завършва ВМЕИ - София, със специалност „изчислителна техника“. Бил е научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника; основател и управител на собствена фирма „Ирис Интернешънъл“ АД в Германия. Поставя началото на някои от най-големите международни проекти в България, сред които Бизнес парк София и Резиденшъл парк София. Като генерален мениджър на Бизнес парк София през 2008 г. получава наградата „Инвеститор на годината“ от Българска агенция за инвестиции.

Петер Щор

Съветник стратегически сделки, HP Enterprise Services, Централна и Източна Европа

Петер Щор има 33 години опит в ИТ сектора, с 21 години на многобройни ръководни позиции, 20 години на лидерски позиции в ИТ стратегическо бизнес партньорство; стратегически съветник в над 10 мащабни аутсорсинг сделки. За последните 15 години Петер Щор е бил директор Outsourcing Russia HP Enterprise Services, IT Outsourcing HP Central & Eastern Europe, директор Strategic Engagements HP EMEA, директор Engagement Lead IBM Strategic Outsourcing Germany/Europe, член на надзорния съвет на Hungarian IT joint venture, директор на IBM Outsourcing Business Unit в Австралия и Източна Европа.

Пол Харт

Действащ мениджър и старши управляващ консултант за UK Relationship Alignment & Governance Practice

Има 35 години опит в ИТ индустрията като бизнес консултант, мениджър клиенти, мениджър връзки, директор стратегически отношения, мениджър развитие на европейско партньорство, директор Global Strategic Alliance и главен управляващ консултант – Relationship Alignment. Пол Харт има значителен опит в управление, преработваща промишленост, фармацевтика, здравеопазване, дистрибуция, финанси/банки, отбрана и разузнаване.

Понастоящем е мениджър и старши управляващ консултант за UK Relationship Alignment & Governance Practice; член на Special Interest Group на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания / съавтор на стандарта „BS11000 standard on Collaborative Working in Business Relationships’. Води британската комисия на аутсорсинг стандарт ISO37500.

Сара Бърнет

Вицепрезидент (Европа), Everest Group

Сара Бърнет е вицепрезидент проучвания в Everest Group. Базирана в Лондон, Сара обслужва европейските клиенти на Everest Group в изследователските области за глобални услуги. Тя също така води изследванията на компанията върху Service Delivery Automation (SDA).

Сара Бърнет често участва като говорител на събития на водещи клиенти и индустрии, допринасяйки за медиите. Добре позната в цяла Великобритания и в Европа като влиятелен лидер на мнение, тя е активна в социалните медии и като чест блогър и Twitter потребител. През май 2016 Computer Weekly постави Сара в топ 50 на най-влиятелните жени в ИТ индустрията във Великобритания.

Тил Хандорф

Съучредител и член на управителния съвет, BW Business Bridge, и директор, Sourceconomy GmbH

Икономист по образование, технологичен предприемач по опит и архитект на международното сътрудничество по убеждение.

Тил Хандорф е директор на Sourceconomy GmbH, работи по проекти за разработка на софтуер, включващи германски клиенти и чуждестранни доставчици. Той е лидер на Special Interest Group Globalisierung на bwcon, съосновател и член на борда на BW Business Bridge, оценява и подкрепя чуждестранни компании за германския ИТ пазар.

Бил е консултант в Accenture и член на борда на американо-азитска софтуерна компания (Allgeier Group). Акредитиран бизнес трейнър по дигитални технологии и предприемачество, член на bwcon Management Coaching Group.

Айдриан Куейл

Управляващ съдружник, Avasant Europe, и член на Консултативния съвет на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания

Айдриан Куейл е опитен консултант за управление на сорсинга и ИТ бизнес мениджмънта; работи с широк кръг от клиенти и доставчици на услуги в световен мащаб във всички области от жизнения цикъл на сорсинга. Това включва редица ангажименти, свързани със сорсинг стратегии и подкрепа управлението на комплексни IS/IT функции.

През октомври 2015 Айдриан е приет в Залата на славата на IAOP Leadership. Залата на славата е уникална с това, че отличава индивиди не само за техния принос към управленската практика и аутсорсинг индустрията, но и за техния принос към обществото – по-значителен посредством чрез аутсорсинг. Айдриан също така е съпредседател на IAOP’s UK & Ireland Chapter. Бил председател на комисията по ISO в аутсорсинга (PC/259). Тази комисия, съставена от широк кръг държави и организации, наскоро публикува международния стандарт ISO 37500, определящ добрите практики в бранша и предназначен за използване от аутсорсинг клиенти, доставчици и консултанти по цял свят.

Айдриан е член на Консултативния съвет Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания. Той представляваше аутсорсинг индустрията в комитета, който изработи британския стандарт за съвместни бизнес отношения (BS11000).

Анураг Сривастава

Директор практика, Everest Group

Анураг Сривастава е директор практика в Everest Group, с богат опит във водещи проекти по теми като оптимизация на локацията, бенчмаркинг (цена, талант), глобални инхаус центрове (GICs) и специфични за сорсинг индустрията тенденции. Анураг консултира купувачи, GICs, доставчици на услуги, както и местни асоциации/промотиращи инвестициите агенции.

Той също води абонамента за Everest Group’s Locations InsiderTM и предлагането на MAP MatrixTM.

Анураг има над 10 години професионален опит в консултации и изследвания. Опитът му по оптимизация на локациите и теми, свързани с бенчмаркинг, варира по вертикала (банкови, финансови услуги, търговия на дребно, енергия, професионални услуги), функции ИТ, бизнес процеси, контактен център, инженери/ R & D), и региони (Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Тихоокеански).

Станимира Пашова

Мениджър офис площи, Фортън

Станимира Пашова има над 17 години опит на ръководни позиции в редица български и международни компании. Присъединява към „Фортън“ след 6 години в Zabar Management – група от израелски корпоративни и частни инвеститори. Сред основните й клиенти са Mobiltel, Unicredit Bulbank, Credit Agricole Bulgaria, BNP Paribas Personal Finance, Abbott Products, CMS Reich Rohrwig Hainz, Investor.Bg, Paraflow, Obecto, Platinum Brands.

Мартин Драгоев

Директор инвестиции и продажби, Галакси Инвестмънт Груп

Галакси Инвестмънт Груп е водеща инвестиционна компания, фокусирана в България. Компанията развива активно и управлява портфолио от успешни проекти в различни направления на недвижима собственост - хотели; жилищни и ваканционни комплекси; офисни сгради, търговски и индустриални площи. Мартин Драгоев е част от екипа на Галакси Инвестмънт Груп от 2013 година като мениджър инвестиции. През ноември 2015 г. става директор инвестиции и продажби и отговаря за процесите по идентифициране на възможности, планиране, структуриране и изпълнение на инвестиции.

Дарина Пенева

Управляващ директор, Стантън Чейс България

Дарина Пенева има повече от 20 години професионален опит в областта на набиране и подбор на персонал за мениджърски позиции, както и значителен опит в оценяване на компетенции на човешките ресурси, провеждане на обучения и идентифициране и развиване на личностен и мениджърски потенциал. Присъединява се към Стантън Чейс София в началото на 2006 г. и през годините активно участва в процеса на разрастване на бизнеса в България, както и при изграждането и развитието на местния екип на компанията. Дарина Пенева има опит в проекти в различни сектори, включително FMCG, Life Science &Health Care, технологии и аутсорсинг.