България е номинирана за наградата на Европейската аутсорсинг асоциация за 2015

България е номинирана за аутсорсинг дестинация на годината за 2015 от Европейската аутсорсинг асоциация (EOA).

СОФИЯ (България), 25 август 2015 -- България е номинирана в категорията аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г. на Европейската аутсорсинг асоциация (EOA). Един от най-престижните конкурси в областта на аутсорсинг индустрията обяви шортлиста в тазгодишното издание на Наградите на ЕOA, които вече шеста година селектират и отличават усилията на държавите и компаниите за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинга на паневропейско ниво.

За Българска аутсорсинг асоциация (БАА) е удоволствие да съобщи, че тази година няколко български фирми са финалисти за награда, като сред тях са членове и на БАА. Българската„Скейл Фокус“ ще се конкурира за наградата в категория „European Outsourcing Service Provider of the Year“. „ТелеТек“, които придобиха българската компания „Софика Груп“ в началото на 2014  г., също са финалисти в категорията „European IT Outsourcing Project of the Year“.

„Тазгодишната класация на ЕОА за офшоринг дестинация на годината е поредното международно признание на България, която през последните години се доказа като предпочитано място за изнесени услуги в сферата на бизнес процесите и информационните технологии. Вярвам, че тази тенденция ще продължи и в бъдеще,“ каза Стефан Бумов, председател Българска аутсорсинг асоциация (БАА).

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ), изрази от името на агенцията задоволството си от българските номинации в престижния конкурс и заяви: „Аутсорсинг индустрията е сред приоритетите на държавата като значим сектор за развитие и инвестиции. Българският аутсорсинг сектор придава добавена стойност и подпомага развитието и на други свързани сектори в страната, като строителство, управление на надвижими имоти, телекомуникации, консултантски и бизнес услуги.“

„Номинирането на български фирми за финалисти в този престижен конкурс дава силен сигнал за нивото на услугите доставяни от България, за качеството и професионализма на българските аутсорсинг компании,“ сподели Пламен Цеков, член на борда на БАА и изпълнителен директор на номинираната компания „Скейл Фокус“ АД.

По думите на Кери Халард, CEO на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания: „Да бъдеш номиниран за наградите EOA, е свидетелство за постигането на нещо наистина грандиозно в сферата на аутсорсинга.“

Носителите на наградите на ЕOA ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои на 8 октомври 2015 г. в Лисабон.

Европейската аутсорсинг асоциация е средище на най-високите постижения в областта на аутсорсинга в Европа, с фокус върху комуникирането на стратегическите уроци в индустрията, като в същото време изтъква постиженията, които може да бъдат достигнати.

Българската аутсорсинг асоциация е създадена през 2012 г. с цел да обедини интересите на компаниите, предоставящи аутсорсинг услуги, да повиши конкурентността на средата и създаде допълнителни условия за повишаване на чуждестранните инвестиции в сектора.

За повече информация e-mail: info@outsourcinginbg.com.