България стана аутсорсинг дестинация на годината за 2015 на наградите на NOA

България спечели наградата на NOA (Национална аутсорсинг асоциация на Великобритания) за аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г.

ЛОНДОН (Великобритания), 19 ноевмри 2015 - България е носител на наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) за аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г. Носителите на наградите на NOA бяха обявени на официална церемония в Лондон, на която Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА), имаше удоволствието да получи отличието за страната ни.

„2015-а е една от най-успешните години в историята на българската аутсорсинг индустрия. Фактът, че страната е призната за топ аутсорсинг дестинация измежду най-уважаваните в индустрията организации в Европа, е голяма чест, но и огромна отговорност. Сега България се изправят пред предизвикателството да надхвърли това постижение“, каза председателят на БАА.

България спечели наградата на NOA в конкуренция с други три държави претенденти (Словакия, Южна Африка и Шри Ланка) в категорията „Offshoring Destination of The Year“. Престижното отличие е поредното международно признание за страната ни и за аутсорсинг индустрията у нас, след като през октомври т.г. България стана носител и на Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г., която вече шеста поредна година отличава усилията на държавите и компаниите за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинга на паневропейско ниво. Тазгодишните успехи на аутсорсинг индустрията у нас бяха предшествани от изключително успешната 2014 г., когато България бе класирана на девето място по атрактивност в аутсорсинг сектора в света и е единствената европейска държава в ТОП 10 на най-добрите дестинации за аутсорсинг по данни на изследването „2014 Global Services Location Index“ на анализаторската компания A.T. Kearney.

Ежегодните награди на NOA, които се провеждат за 20-а поредна година, селектират и отличават усилията на аутсорсинг организации от цял свят за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинг индустрията. Националната аутсорсинг асоциация е създадена преди 28 години и работи за повишаване положителния имидж на аутсорсинг индустрията. Понастоящем включва над 300 корпоративни членове.

Българската аутсорсинг асоциация с удоволствие съобщава, че член на асоциацията - „Скейл Фокус“ - получи наградата на NOA за 2015 г. за доставчик на аутсорсинг услуги на годината. БАА благодари на компаниите-членове на асоциацията за участието в процеса на подготовка на кандидатурата на България и за предоставените примери за добри практики от реалния бизнес.

Аутсорсинг секторът продължава да бъде сред най-динамичните и бързоразвиващи се бизнеси в България, като за поредна година през 2014 г. бележи ръст от 13.7% в сравнение с 2013 г. и представлява 3% от БВП на страната. Аутсорсинг секторът е дал възможности за кариера и професионално израстване на над 33 000 млади специалисти през 2014 г.

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) е създадена през 2012 г. с цел да обедини интересите на компаниите, предоставящи аутсорсинг услуги, да повиши конкурентността на средата и създаде допълнителни условия за повишаване на чуждестранните инвестиции в сектора.