Българската аутсорсинг асоциация избра нов председател и нов борд с двугодишен мандат

Станимир Николов е новият Председател на Българска аутсорсинг асоциация
Станимир Николов е новият председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) с 20-годишен опит в аутсорсинг бизнеса на мениджърско ниво. Директор на EPAM Systems, той има опит в стратегическо консултиране, подобрение на процесите, технологично активиране и аутсорсинг услуги.

„Избирането ми за председател ми дава възможността да постигна една много значима цел - заедно с другите членове да допринесем за растежа и развитието на иновациите в аутсорсинг бизнеса в България“, споделя Станимир Николов.

Членове на новия управителен съвет на БАА са: Йордан Гинев - съосновател на Bulpros Consulting, с 10-годишен мениджърски опит в аутсорсинг бизнеса; Мая Миланова – изпълнителен директор и оперативен мениджър на Експириън за България; Пламен Цеков - съосновател и изпълнителен директор на Scale Focus, професионалист в IT сферата, разработката на софтуер и аутсорсинг индустрията и Юлиян Милев – финансов директор на TELUS International за Европа, с финансов опит от Citibank, инвестиционната компания Entrea Capital и Kraft Foods.

По последни данни към края на 2016 г. в сектора са били заети над 46 000 души като над 26% от тях работят в компаниите членове на БАА.

„БАА ще фокусира работата си през следващите две години в няколко основни направления - инвестиция в качествено образование, като сме готови да подкрепим институциите и учебните заведения в развитието и подготовката на младите хора за професиите на бъдещето; към промотирането на България като бизнес и аутсорсинг дестинация ще положим усилия да покажем, че страната ни е добро място за работа и живот на квалифицирани специалисти от цял свят, и не на последно място -  смятаме да работим за разрастването на асоциацията в Югоизточна Европа”, допълни Станимир Николов.