Общото регулиране на защитата на личните данни (GDPR) заема високо място в дневния ред на бизнеса.

Българската Аутсорсинг Асоциация (БАА) в сътрудничество с Wolf Theiss и г-н Октавио Брито-немски специалист в областта на защитата на лични данни споделиха своя опит пред членове на БАА и други колеги на семинар на 4 декември 2017 г. в гр.София.

Като стратегически партньор на БАА и работещ в тясно сътрудничество през последните няколко години, Wolf Theiss беше отново поканен да предостави практически насоки относно правната рамка, която бизнесът трябва да обмисли, за да бъде в съответствие с GDPR.

Мария Максим (Wolf Theiss) направи преглед на правната рамка пред водещите местни и международни компании, предлагащи аутсорсинг услуги в България. Участниците оцениха практическото ръководство за основните принципи, правните основания и конкретните действия, които трябва да бъдат в готовност от 25 май 2018 г., когато регламентът влиза в сила. Мария предостави и допълнителни практически насоки, отговарящи на различни въпроси свързани с това как регулативната мярка се отразява на различни звена от бизнеса като; човешките ресурси, оперативна дейност и от организационна гледна точка.
От друга страна, г-н Брито, който е с над 30 годишен професионален опит в областта на финансите, автомобилостроенето и застраховането, сподели знанията си за оперативния аспект на GDPR и даде много и полезни практически примери.

Имайки предвид значителния интерес от страна на бизнеса и положителната обратна връзка след семинара, бихме могли да организираме последващи срещи по темата.
Ако имате интерес да бъде продължен този разговор или имате индивидуални запитвания, моля, свържете се с нас на адрес info@outsourcinginbg.com и ще се радваме да ви бъдем полезни.