Президентът Плевнелиев прие наградата за България за за най-добра аутсорсинг дестинация за 2015 от Българска аутсорсинг асоциация

СОФИЯ (България), 15 октомври 2015 -- Президентът Росен Плевнелиев прие Наградата за най-добра аутсорсинг дестинация за 2015 г., с която България беше отличена от Европейската аутсорсинг асоциация.

На официална церемония председателят на Борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов предаде наградата на държавния глава като признание за съвместните усилия на държавата и бизнеса за развитие на аутсорсинг сектора у нас.

„Гордея се, че днес България получава признанието за най-добра аутсорсинг дестинация за 2015 г.“, каза държавният глава. Държавният глава изтъкна, че превръщането на сектора в един от най-бързо развиващите се в българската икономика през последните години се дължи на българските предприемачи, иноватори, програмисти, компании и на младите хора, които виждат своята перспектива да останат в България. Аутсорсинг индустрията пише успеха на българската икономика, категоричен е президентът.

Цифрите показват, че през 2015 година към днешна дата в аутсорсинг индустрията работят над 35 000 заети. Същевременно за 2020 година прогнозата е, че техният брой ще достигне 60 000. Годишният оборот на индустрията се оценява на около 1 милиард евро в момента. Очакваме и тази цифра да се удвои към 2020 година, обясни президентът Плевнелиев.

Наградите на Европейската аутсорсинг асоциация се присъждат за шеста поредна година. България беше номинирана за отличието в средата на 2015 г. в конкуренция с Латвия и Южна Африка.