Президентът Росен Плевнелиев ще открие EOA Leadership Summit & Awards 2016

Седмото издание на годишните награди на Европейската аутсорсинг асоциация 2016 ще се проведе за първи път в България под патронажа на българския държавен глава

ЛОНДОН (Великоблитания), 2 февруари 2016 -- Президентът Росен Плевнелиев ще открие Leadership Summit & Awards 2016 на Европейската аутсорсинг асоциация (EAA), който ще се проведе за първи път в София, България, след като страната ни бе отличена с европейската награда за най-добра аутсорсинг дестинация за 2015 година.

Седмите по ред годишни награди на ЕАА ще бъдат последвани от среща на върха и ще отличат усилията на компании и физически лица от Европа, които са демонстрирали най-добри практики и изключителни постижения в сферата на аутсорсинга. Ще бъдат връчени награди в общо осем категории, сред които и аутсорсинг дестинация на годината, като тази година ще бъдат въведени и нови категории – признание за изключителни постижения в аутсорсинга в България, Франция и други страни в Европа.

EOA Leadership Summit ще събере лидери в аутсорсинг индустрията от цяла Европа и извън нея, за да обсъдят посоката на развитие на организациите в новата вълнуваща ера за аутсорсинга. Темите, които ще бъдат дискутирани, са свързани с недостига на критични умения в бранша, глобалните стандарти в най-добрите аутсорсинг практики и как компаниите трябва да се адаптират, за да отговорят на изискванията на новата аутсорсинг екосистема.

Домакинството на наградите е първият от такъв мащаб проект в аутсорсинг индустрията, осъществяван в България, който допринася за образа на страната ни като водеща високотехнологична бизнес дестинация. Това е поредно признание за страната ни, която вече се доказа като силна и перспективна аутсорсинг дестинация, печелейки в една и съща година престижните EOA Awards 2015 и NOA Awards 2015 за аутсорсинг дестинация на годината.

Президентът Росен Плевнелиев коментира: „Гордеем се, че България ще бъде домакин на следващия Leadership Summit & Awards на Европейската аутсорсинг асоциация. За нас това е изключително признание и възможност да допринесем за утвърждаването на добрите бизнес практики в сектора и международния бизнес. Като президент заставам в подкрепа на аутсорсинг индустрията, зад всеки инвеститор в сектора, зад всеки бизнес, създаващ работни места за млади хора, утвърждаващ бизнес етиката и промотиращ растеж и иновации.“

По думите на Кери Халард, директор на Европейската аутсорсинг асоциация: „За нас е изключително вълнуващо да проведем EOA Leadership Summit & Awards в България, една нация в разгара на бума на аутсорсинг сектора. Страната бързо се превръща в една от най-атрактивните дестинации за аутсорсинг в Европа заради високото качество на IT индустрия, многообразието на езици и таланти на кадрите. Ние сме във възторг, че президентът Плевнелиев ще открие срещата на върха. За да постигне една страна истински успех в аутсорсинга, индустрията се нуждае от пълната подкрепа на държавните институции и правителството, и България ясно показа, че има тази подкрепа."

EOA Leadership Summit & Awards 2016 се организира съвместно с компанията SoftServe, с подкрепата на Българската аутсорсинг асоциация, и със спонсорството на TeleTech и Forton.

Българската аутсорсинг асоциация е създадена през 2012 г. и обединява усилията на компаниите, предоставящи аутсорсинг услуги с цел да повиши конкурентността на средата и създаде допълнителни условия за повишаване на чуждестранните инвестиции в сектора и за развитието на добри бизнес практики. За БАА е изключително важно позиционирането на България като водеща страна от световен мащаб в индустрията на изнесените услуги, подкрепяща кариерата а професионалното израстване на младите хора и утвърждаването на добрите бизнес практики у нас, в унисон с целите и политиките на държавата за стабилност и развитие на целия бизнес сектор.

За повече информация относно EOA Summit & Awards 2016, моля, посетете сайта на Националната аутсорсинг асоциация: http://www.noa.co.uk/eoa-leadership-summit-and-awards/

За запитвания от медии

Джеръми Коуърд, NOA / тел: +44 20 7292 8691 / E-mail: jeremyc@noa.co.uk.

Катя Благоева, БАА / Тел. +359 2 981 4625 / E-mail: k.blagoeva@outsourcinginbg.com.

За интервю с Кери Халард, CEO на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) – моля, свържете се с Джеръми Коуърд.

За интервю със Стефан Бумов, Председател на УС на БАА - моля, свържете с Катя Благоева