7 града се борят за „Технологичен град на годината“

Номинираните градове се състезават за отличие в Innovation, Technology & Sourcing Awards
Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) обявиха номинираните градове, които ще се състезават в категория „Технологичен град на годината“. Надпреварата за отличие ще бъде между Велико Търново, Русе, Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив, и София. Целта на категорията е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университети за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на аутсорсинг  и ИТ сектора в конкретния град.

Зад Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017 застанаха две от най-големите технологични асоциации в България, като града победител ще определят чрез гласуване над 120 водещи високотехнологични компании в страната. Членовете на БАА и БАСКОМ ще отличат и кандидатурите в „Технологична бизнес сграда на годината“, категорията която обръща внимание на най-добрите решение за създаване на оптимални работни условия за бизнеса.

Останалите категории, част от Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017 са:
  • Технологични иновации;
  • Технологичен работодател на годината;
  • Доставчик на аутсорсинг услуги на годината;
  • Център за споделяне на услуги на годината;
  • ИТ продукт;
  • ИТ проект;
  • Софтуерна компания на годината;
  • Стартираща компания на годината.

Победителите в тях ще бъдат определени от международното жури на наградите.
Кои са най-добрите в аутсорсинг и ИТ сектора у нас ще стане известно на официална церемония на 16 юни в хотел „Приморец“, Бургас